Rond de kerkdienst

Voor, tijdens en na een kerkdienst is van alles georganiseerd om u als bezoeker of gemeentelid zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bv koffiedrinken na de dienst, maar ook mensen die u welkom heten in de hal en die u informatie kunt vragen over de kerkdienst. Verder de organisatie rond de schermen en de mededelingen daarop, het team van organisten en de eigen band of andere musici die ondersteuning geven bij het zingen.

Kleine kinderen kunnen tijdens de morgendienst naar een Crèche. Zie menu ‘Kinderen’ – ‘Kinderopvang’. Op dit moment is er door omstandigheden (tijdelijk) geen oppas.

Kinderkerk

Iedere zondag wordt er gewerkt rondom de Bijbel, aan de hand van een vaste methode en structuur. Alle kinderen in de basisschool leeftijd zijn welkom. We starten als gemeente gezamenlijk in de dienst, waarna de kinderen naar de bovenzaal gaan.

De kinderkerk bestaat uit twee groepen met elk twee vaste teams als leiding. De groepen rouleren en hebben niet allemaal tegelijk kinderkerk. In het Kruis kerknieuws wordt vermeld welke groepen aan de beurt is.

We kennen 2 groepen

Lev”, basisschoolgroep 1, 2 en 3
Tov” basisschoolgroep 4, 5 en 6

De vier namen voor de groep zijn Hebreeuwse woorden, die alle vier een plek in het Nederlands gekregen hebben.
“Lev” is Hebreeuws voor hart en ons woord lef komt daar direct vandaan.
“Tov” betekent goed. In het scheppingsverhaal staat: En God zag dat het goed (= tov) was. Ons woord tof komt er vandaan.

De kinderkerk wordt begeleid door enthousiaste ouders en jongeren. Een goede begeleiding staat voorop.
Jongeren vanaf 15 jaar draaien mee als helper. Zij worden ook begeleid zodat uit deze groep nieuwe leiders voort kunnen komen.

Waarom een kinderkerk

De hele Bijbel door merk je hoe belangrijk God het vindt dat kinderen met hem vertrouwd worden. Bijvoorbeeld Deut. 4:7 en 20: “prent het uw kinderen in” en de beroemde woorden van Jezus over “laat de kinderen tot mij komen”, Marcus 10:14.
Kinderen horen er helemaal bij in de kerk en dus krijgen ook zij materiaal aangeboden op hun eigen niveau, zowel inhoudelijk als qua werkvormen.
Als gemeente maken we de belofte die we na de doop van elk kindje afleggen concreet: “bent u bereid waar nodig en mogelijk mee te helpen, zodat dit kind Jezus leert volgen?”. Zo leren kinderen van jongs af aan om samen te geloven, ook met kinderen die ze niet kennen.